کد خبر : 208025
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 اردیبهشت 1402 - 19:32

شیراز میزبان نخستین کنگرۀ بین المللی هویت ایرانیان می شود

شیراز میزبان نخستین کنگرۀ بین المللی هویت ایرانیان می شود

به گزارش ایلنا، شکرالله خاکرند، رئیس مرکز پژوهشی هویت ایرانیان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نخستین کنگره بین‌المللی هویت ایرانیان، با عنوان «هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاست‌ها و ارزیابی» به‌همت مرکز پژوهشی هویت ایرانیان دانشگاه شیراز، در ۱۲ و ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود. او، هدف از برگزاری این همایش‌ را تأکید بر نگاه یکپارچه

شیراز میزبان نخستین کنگرۀ بین المللی هویت ایرانیان می شود

به گزارش ایلنا، شکرالله خاکرند، رئیس مرکز پژوهشی هویت ایرانیان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نخستین کنگره بین‌المللی هویت ایرانیان، با عنوان «هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاست‌ها و ارزیابی» به‌همت مرکز پژوهشی هویت ایرانیان دانشگاه شیراز، در ۱۲ و ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

او، هدف از برگزاری این همایش‌ را تأکید بر نگاه یکپارچه به هویت ایرانیان (میراث ایران و میراث اسلام، از ایران باستان تا ایران معاصر) به‌منظور حفظ وحدت ملی و مواجهه با دستکاری حافظه تاریخی ایرانیان با بازسازی هویت دینی در ایران باستان و جلوگیری از فعال‌شدن گسل‌ها و گسست‌های هویتی، زبانی، قومی، فرهنگی و تبیین نقش خرده‌فرهنگ‌ها، قومیت‌ها و مناطق در شکل‌دهی هویت ملی و نیز فعال‌کردن اشتراکات هویتی مناطقی از جهان اسلام از مدخل میراث تاریخی و زبان و ادبیات فارسی عنوان کرد.

خاکرند ادامه داد: معرفی و ارائه گزاره‌های موجود در آیات و روایات در توصیف و تحسین ایرانیان از زبان پیامبر (ص) و اهل‌بیت و الگو‌های هویتی ایرانیان در صدر اسلام، خوانش هویت ملی به‌گونه هم‌راستا با هویت اسلامی و انقلابی، توجه به مسأله هویت جوانان و تلاش با هدف ایجاد و تقویت حس تعلق به هویت ملی و اسلامی و سیاست‌گذاری مناسب فرهنگی، از دیگر اهداف این کنگره است.

رئیس مرکز پژوهشی هویت ایرانیان همچنین با بیان اینکه هویت هر جامعه‌ای گنجینه میراث فرهنگی و تمدنی و تاریخی آن ملت و تمامیت شخصیت و استعداد‌ها و ذخایر معنوی و فکری آن جامعه را شامل می‌شود، گفت: حفظ و تداوم و تقویت هویت ملی با شناخت استعداد‌های نهفته در آن و رصد فرصت‌ها و تهدید‌های فعلی و پیش رو ممکن است.

او اظهار کرد: با توجه به ضرورت ارزیابی و بازنگری سیاست‌های هویتی در گام اول و ۴۰ سال پس از انقلاب، با نگاهی به آینده، عنوان پیشنهادی برای نخستین دور کنگره «هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاست‌ها و ارزیابی» درنظر گرفته شد.

خاکرند گفت: همه فعالیت‌های پژوهشی صورت‌گرفته در قالب سخنرانی، نشست علمی، تدوین پایان‌نامه و رساله، تألیف مقاله و کتاب و نیز طرح‌های پژوهشی، در این کنگره عرضه می‌ شود، تا از خلال آن نخبگان و اندیشمندان هویت‌شناس به تبادل‌نظر بپردازند و به تدریج ادبیات پژوهشی قابل استناد برای محققان فراهم شود.

او با بیان اینکه در این همایش اساتید برجسته هویت‌پژوه در سطح ملی و بین‌المللی حضور دارند، گفت: استادان ایتالیایی و ایرانی مقیم اروپا و استرالیا نیز به‌صورت مجازی در این همایش ۲ روزه سخنرانی خواهند داشت.

رئیس مرکز پژوهشی هویت ایرانیان تصریح کرد: مخاطبان این کنگره نیز استادان و دانشجویان، به‌ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و نیز با توجه به موضوع همایش کارشناسان و برنامه‌ریزان نهاد‌ها و مراکز فرهنگی و اجتماعی و سیاسی دولتی و غیردولتی هستند.

او افزود: این همایش از سوی مرکز پژوهشی هویت ایرانیان در دانشگاه شیراز، مجمع عالی حکمت اسلامی استان فارس، مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ISC، دانشگاه‌های مختلف کشور و با حمایت موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

خاکرند یادآور شد: همایش بین‌المللی هویت ایرانیان بخشی از پروژه هویت ایرانیان است که در سال‌های گذشته در قالب ۳۳ پیش‌نشست تخصصی، به مناسبت‌های مختلف برگزار شده است که از جمله این نشست‌ها می‌توان به نخستین نشست تخصصی زبان و هویت، نشست تخصصی هویت ایرانیان، هویت و تاریخ در محلات شیراز، ظرفیت‌های اصل ۲۱ قانون اساسی در جهت هویت‌بخشی به زنان و بازتعریفی بر موضوع توانمندی زنان، عوامل مؤثر برتوانمندی زنان سرپرست خانوار، نظریه حکومت ایرانی و هویت تاریخی اشاره کرد.

دبیر کنگره هویت ایرانیان، گفت: انتظار می‌رود این رویداد مهم ملی و بین‌المللی که در استان فارس برگزار می‌شود، به‌عنوان یک فرصت تاریخی برای استان فارس مورد توجه قرار گیرد و از منظر این پروژه و همایش، استان فارس پرچمدار این حرکت در سطح ملی باشد.

این رویداد در ۱۲ و ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ به شرح ساعت‌های زیر، در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار می‌شود:

۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲: آیین گشایش همایش ساعت ۱۴ تا۱۶، نشست‌های عمومی ساعت: ۱۶تا ۱۸.

۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲: نشست‌های تخصصی یازده‌گانه: ساعت ۸ تا ۱۲ و آیین پایانی همایش: ساعت ۱۵تا ۱۷.

انتهای پیام/منبع:ایلنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چند راه ساده برای یک رپورتاژ موفق

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح